Muzikaal en Culinair festijn Apeldoorn in Concert

Apeldoorn in Concert

Apeldoorn staat een muzikaal en culinair festijn te wachten dat zijn weerga niet kent: Apeldoorn in Concert. Een groots en eenmalig benefietconcert ten bate van de stichting Papageno die zich door middel van muziek inzet voor autistische kinderen. Op 4 april 2014 zal Jaap van Zweden samen met deFilharmonie van Antwerpen een uniek concert in Theater & Congres Orpheus geven.

Voorafgaand aan dit concert vindt er een culinair evenement plaats onder leiding van de sterrenkoks Jonnie Boer (de Librije), Jan Jacob Boerma (de Leest), Theus de Kok (de Echoput) en Peter Gast (‘t Schulten Hues)

De afterparty wordt opgeluisterd door René Froger.

Tot 2012 Golf in the Woods. Golf voor doelen die er toe doen

Onder het motto ‘We Serve’  organiseerden de leden van Lions Apeldoorn het Loo vele jaren `Golf in the Woods’. Gebruikmakend van natuurlijke uitdagingen werd in Park Berg en Bos in Apeldoorn een golfbaan uitgezet.  Leden en sponsoren speelden er een 18-holes cross country golftoernooi. De revenuen van deze sportieve strijd in een plezierige ambiance kwamen ten goede aan diverse doelen. Doelen die er toe doen. De laatste jaren hebben we ons vooral ingezet voor psychogeriatrische en  Huntington patiënten van de Atlant Zorggroep, locatie Heemhof.

2011 Zintuigenkamer voor demente patiënten

Bij psychogeriatrische of demente patiënten gaat het geestelijk functioneren geleidelijk achteruit. Het uitvoeren van dagelijkse vaardigheden raakt gestoord, net als spraak en tijdsbesef. Karakter en gedrag van de patiënt veranderen en er treden stemmingswisselingen op. De meest voorkomende vorm van dementie is de ziekte van Alzheimer.

In 2011 zorgden we voor de financiering en de daadwerkelijke realisatie van een zogenaamde zintuigenkamer, in dit geval een boskamer. In deze kamer worden de zintuigen van de patiënten geprikkeld met beeld, geluid, geur en gevoel. Prikkeling van de zintuigen op de juiste manier kan associaties oproepen die de vaak onrustige en angstige patiënten tot rust brengen en een veilig gevoel geven.

project1

 

2010 en 2011 Speciale fietsen voor Huntington patiënten

De ziekte van Huntington is een progressieve, erfelijke hersenaandoening waarbij ernstige somatische, psychische en psychosociale stoornissen optreden. De patiënten kampen o.a. met ernstige spierstijfheid en krampachtig en ongecontroleerd bewegen. De ziekte openbaart zich meestal tussen de 35 en 45 jaar, de levensverwachting daarna is 15 tot 20 jaar.

Met de opbrengst van Golf in the Woods financierden wij in 2010 en 2011  twee speciale fietsen met stoelen stoel waarop de patiënt samen met een begeleider een fietstocht kan maken. De fietsen met elektromotor hebben verstelbare armleuningen en stoelen. De speciale stoel vangt de beweeglijkheid van de patiënt op zodat hij of zij er niet uit kan vallen.

pfietsen

2011 Fietsen met Huntington patiënten

In het voorjaar en de zomer van 2011 hebben enkele van onze leden regelmatig op zaterdagochtend ftstochten gemaakt met patiënten van de Atlant zorggroep.